Våra utbildningar

Filter Categories
All
Våra program
Lokal Idrottsutbildning
Image

Jag läser till Högskoleingenjör inom Teknisk Design, väldigt roligt och intressant men också ansträngande. Tack vare TE så lärde jag mig att använda designprogram som jag har nytta av i min nuvarande utbildning och som jag vet används ute i arbetslivet. Något som är riktigt bra på Boberg är gemenskapen, kontakten mellan lärare och elever väldigt bra. Att läsa TE ger dig en bred grund att stå på och goda möjligheter till fortsatta studier. Du får lära dig att arbeta självständigt men också i gruppmed problemlösning vilket är väldigt nyttigt i arbetslivet.

Tips till elever som ska göra sitt gymnasieval?
Vad tycker du är roligt? Jag visste inte alls vad jag skulle välja, men jag visste vad som intresserade mig. Mitt intresse för teknik och skapande i färg och form gjorde det enkelt!

Tommie Lögdahl
Image
Alla lärare stöttade och trodde på mig och faktiskt pushade mig att testa nya saker, jag har många på Boberg att tacka att jag faktiskt gjort mycket roligt.
Robert Jonsson
Image
Jag pluggar just nu på Birka folkhögskola, allmänna linjen, psykosocial inriktning. Läser matte B och samhälle B samtidigt. Ska ev. läsa socionom sedan så då måste man ha dom behörigheterna. På Barn och fritid diskuterade vi mycket och det gillar jag så det passade mig alldeles utmärkt! Det var kul att gå BF, man lärde sig mycket av människorna man träffade.
Kristina Björklund
Image

Min gymnasietid betydde jättemycket för mig! Jag fick utveckla kunskaper om det det som intresserade mig och fann även nya intressen. Att skolan är liten ser jag bara som positivt eftersom lärarna har gott om tid för alla och man kan ha en avslappnad stämning under lektionerna. Nu läser jag på läkarprogrammet och trivs superbra. Man lär sig så enormt mycket mer än att ”bara” bota sjukdomar eftersom allt bygger på goda grundkunskaper i naturvetenskap. Studentlivet är ju också något som alla borde få uppleva!

Har du något tips till blivande elever?
Välj inte alltid den enklaste vägen! Man måste utmanas för att kunna utvecklas. Och var nyfiken! Att lära sig saker blir mycket roligare om man ser hur man kan använda kunskapen, vilket kanske är svårt när man spenderat nästan hela sitt liv i skolan. Men ju mer man ser av världen, desto mer inser man att det inte finns något som kan kallas värdelöst vetande!

Mattias Kamsten