Lokal Ishockeyprofil – LIP

Kombinera dina studier med ishockey!

Det kan du göra oavsett vilket program du går. Vi samarbetar vi med ishockeyklubben Ånge IK.

När du ska välja: Du börjar med att välja vilket program du ska gå. Sedan väljer du idrottskurser som ditt Individuella val och kan totalt läsa 200 p specialiseringskurser i ämnet Idrott och hälsa.

OBS! Idrottsvalet kommer inte upp automatiskt om du bor utanför Västernorrland eller i Örnsköldsvik!
Då kan du antingen:
1. Skriva "Ishockey" i den fritext-ruta som finns, ELLER
2. Maila namn, bostadsort, valt program och att du vill gå Ishockey direkt till per-olof.haraldsson@ange.se 

Frågor om valet? Kontakta rektor Perper.hakansson@ange.se eller 0690-250 239/070-258 42 90.

Läs gärna om ämnet Idrott och hälsa på Skolverkets webbplats för mer information.

Kurserna innehåller fysisk träning, teknik samt taktik och regler inom din idrott. Träningslära och träningsprogram ingår också.

Vi samarbetar med Ånge IK och deras webbplats hittar du här.

Förutom skolans träningspass tillkommer kvällsträningar med laget. Majoriteterna av eleverna som antas till LIP ingår i Ånge IK:s J18-lag men man kommer även erbjudas att ingå i klubbens övriga lag för att alltid få den utmaning som ger maximal utveckling. Möjlighet till boende och mat finns också via klubben. Läs mer nedan eller på informationsbladen.

Jens Östlund, intagningsansvarig/tränare

Jens har idrottat i princip hela sitt liv och varit aktiv som tränare i hockey och fotboll i många år. Jens är sportchef på J18, J20 och A-lag,  han är även huvudtränare för Ånge IK:s J18 lag.

Träningen kommer vara mycket individuell. Varje spelare ska kunna utvecklas varje träningstimme. Kravet är enkelt: Man måste ha viljan och lusten, ge 100% varje gång! Citat Jens: Vill jag bli en timme äldre eller en timme bättre hockeyspelare för varje gång jag kliver in på isen? Jens har stor erfarenhet av ungdomshockey och har tränat flera seniorlag i såväl div 1 som div 2. Eftersom han tidigare varit både ungdomstränare och A-lagstränare i Ånge IK känner han väl till föreningen och omgivningarna.

Torbjörn Pettersson, Ordförande Ånge IK

Föreningen Ånge IK är otroligt glada att ishockeygymnasiet återuppstod i Ånge hösten 2020. Föreningen har erfarenhet från tidigare år och ambitionsnivån är hög för kommande elever. Den serie man kommer spela i säsongen 24/25 är J18 Division 1 men målsättningen är att på sikt kunna kvala in till J18 Region Norr. Laget kommer att tilldelas ett eget omklädningsrum med bås för utrustning som kan disponeras under hela säsongen.

Bobergsgymnasiets träning på skoltid är måndagar, tisdag och onsdagar kl 08:00-09:00 och 15:00-16:00. Själva träningen på is är 1 timme per tillfälle. Utöver detta kommer det att tränas på kvällstid. Tid på is finns för alla, oavsett nivå. Möjlighet till träning med lag i högre samt lägre nivå är möjligt. Allt beror på den individuella prestationen och viljan att kämpa.

Ånge IK har idag ett A-lag i division 2 Norra, det kommer man fortsätta ha säsongen 24/25. Utöver det har vi även ett lag i J20 regional . Det ökar möjligheterna för att stegvis prova på i nya nivåer. Ånge IK erbjuder också rikligt med friåkningstider för den som önskar åka mer skridskor. Varje vardag finns det stående tider för det ändamålet. På helger erbjuds också friåkningstider, men detta är styrt med hänsyn av inlagda matcher från våra lag.

Från klubbens sida kommer man att bidra med:

  • Ett materialpaket värt 5000 kr per elev, gäller utrustning av samma märke som klubbens avtalspartner. Detta gäller år 1.
  • Ett klädpaket med bl a värmeställ värt 2 500 kr för varje spelare.
  • Klubben erbjuder elever som kommer från annan ort hjälp att hitta boende. Antingen på vårt eget Sportboende nära ishallen eller genom våra lokala samarbetspartners där elever kan bo till förmånligt pris.
  • På Hotell Mittlandia kan eleverna även äta frukost och köpa matlådor till reducerat pris. Middagsbuffé serveras varje vardagkväll, den är dock inte subventionerad utan faktureras månadsvis till spelarnas målsman.
  • Eleverna har tillgång till kiropraktor vid behov.
  • Obegränsat med istid vilket ligger till grund för att du ska utvecklas som hockeyspelare!

Vad behöver föräldrar/anhöriga göra och betala?

Träningsavgiften i Ånge IK för lag i seriespel är 5000 kr per år.

Medlemsavgiften är 100 kr per år/person.

Arbetstillfällen för föräldrar/anhöriga är vid varje hemmamatch, då ska ett sekretariat och cafeterian bemannas. Övrigt är förlagt till lägerverksamheten sommartid då lagen får arbetsuppgifter på Ånge IK:s cafeteria Hyllan, där mat ska serveras till lägerdeltagare.

Under säsongen är man befriad från övrig försäljning såsom toapapper och Newbody etc. Det är såklart valfritt för varje lag om man vill samla till något extra som t ex cuper, via en egen lagkassa.

Mer information?

  • Kontakt Ånge IK: Torbjörn Pettersson 070-572 53 38.
  • Kontakt intagningsansvarig LIP ishockey: Jens Östlund 073 842 93 96.
informationsblad LIP ISHOCKEYHämta informationsblad
informationsblad LIU iDROTTHämta informationsblad

Kontaktperson Bobergsgymnasiet

Image

Pär Evjen

Idrott

Arbetsrum: B 32
Mobil: 070-553 19 31
E-post: par.evjen@ange.se

InformationOm Idrott och hälsa på Skolverket
Image

Dela vidare

ImageImageImageImageImageImage