Lokal Ishockeyprofil – LIP

Kombinera dina studier med ishockey!

Det kan du göra oavsett vilket program du går. Vi samarbetar vi med ishockeyklubben Ånge IK.

När du ska välja: Du börjar med att välja vilket program du ska gå. Sedan väljer du idrottskurser som ditt Individuella val och kan totalt läsa 200 p specialiseringskurser i ämnet Idrott och hälsa.

OBS! Idrottsvalet kommer inte upp automatiskt om du bor utanför Västernorrland eller i Örnsköldsvik!
Då kan du antingen:
1. Skriva "Ishockey" i den fritext-ruta som finns, ELLER
2. Maila namn, bostadsort, valt program och att du vill gå Ishockey direkt till monica.lantz@ange.se 

Frågor om valet? Kontakta rektor Perper.hakansson@ange.se eller 0690-250 239/070-258 42 90.

Läs gärna om ämnet Idrott och hälsa på Skolverkets webbplats för mer information.

Kurserna innehåller fysisk träning, teknik samt taktik och regler inom din idrott. Träningslära och träningsprogram ingår också.

Vi samarbetar med Ånge IK och deras webbplats hittar du här.

Förutom skolans träningspass tillkommer kvällsträningar med laget. Elever som antas till ishockey ingår i Ånge IK:s satsning på ett lag i J18 div 1. Man kommer även erbjudas att ingå i A-lagets träningsgrupp i div 2 Norra CD. Möjlighet till boende och mat finns också via klubben. Läs mer nedan eller på informationsbladen.

Jens Östlund, tränare Ånge IK

Jens har idrottat i princip hela sitt liv och varit aktiv som tränare i både hockey och fotboll i många år. Han axlar säsongen 20/21 rollen som huvudtränare för Ånge IK:s A-lag. Det är också han som kommer sköta elevernas träningar på skoltid. Jens har tränat hockeylag i Div 1 för tre olika föreningar samt div 2. Senast tränade han Brunflo IK, där han varit i tre säsonger.

Träningen kommer vara mycket individuell. Varje spelare ska kunna utvecklas varje träningstimme. Kravet är enkelt: Man måste ha viljan och lusten, ge 100% varje gång! Citat Jens: Vill jag bli en timme äldre eller en timme bättre hockeyspelare för varje gång jag kliver in på isen?

Jens har tidigare varit tränare för ishockeygymnasium och har stor erfarenhet av ungdomshockey Eftersom han tidigare varit både ungdomstränare och A-lagstränare i Ånge IK känner han väl till föreningen och omgivningarna.

Torbjörn Pettersson, Ordförande Ånge IK

Föreningen Ånge IK är glada att ishockeygymnasiet återuppstår i Ånge. Föreningen har erfarenhet från tidigare år och ambitionsnivån är hög för kommande elever. Den serie man kommer börja spela i säsongen 20/21 är J18 Division 1. Målsättningen är att sedan spela i J18 Elit! Laget kommer att tilldelas ett eget omklädningsrum med bås för utrustning och kan disponeras under hela säsongen.

Bobergsgymnasiets träning på skoltid är måndagar och onsdagar kl 14.00-16.00. Själva träningen på is är 1 timme per tillfälle. Utöver detta kommer det att tränas på kvällstid. Tid på is finns för alla, oavsett nivå. Möjlighet till träning med lag i högre samt lägre nivå är möjligt. Allt beror på den individuella prestationen och viljan att kämpa.

Ånge IK har idag ett A-lag i Division 2 Norra, det kommer man fortsätta ha säsongen 20/21. Utöver det finns planer på att även anmäla ett lag i Division 3. Det ökar möjligheterna för att stegvis prova på i nya nivåer. Ånge IK erbjuder också rikligt med friåkningstider för den som önskar åka mer skridskor. Varje vardag finns det stående tider för det ändamålet. På helger erbjuds också friåkningstider, men detta är styrt med hänsyn av inlagda matcher från våra lag.

Från föreningens sida kommer man att bidra med:

 • Ett materialpaket på 5000 kr per elev. Det är fritt att handla och sedan lämna in kvitto på det man köpt till föreningen. Dock är föreningen styrd till att handla av märket CCM/Reebook. Något annat märke godkänns inte (exempelvis Bauer), det får man stå för själv om man väljer det.
 • Ett klädpaket värt 2500 kr för varje spelare.
 • Boende för elever som kommer från annan ort kommer föreningen att hjälpa till med. Antingen på vårt eget Sportboende eller hos vår lokala samarbetspartner Hotell Mittlandia, där elever kan bo till förmånligt pris.
 • På Hotell Mittlandia kan eleverna även äta frukost och köpa matlådor till reducerat pris. Middagsbuffé serveras varje vardagkväll, den är dock inte subventionerad utan faktureras månadsvis till spelarnas målsman.
 • Eleverna har också möjlighet till kiropraktor vid behov.
 • Mycket istid.
 • Mer information?
  Kontakta i första hand:

  Junioransvarig Ånge IK/LIP: Björn Nilsson 070-2457994, 76bjonil@gmail.com

 • Kontakt Ånge IK: Torbjörn Pettersson 070-572 53 38.
 • Kontakt huvudtränare ishockey: Jens Östlund 070-583 46 42.
informationsblad LIP ISHOCKEYHämta informationsblad
informationsblad LIU iDROTTHämta informationsblad

Kontaktperson Bobergsgymnasiet

Image

Jenny Sellén Lindkvist

Skolkurator, Idrott, Hälsopedagogik.

Arbetsrum: 0690-250 220
Mobil: 070-653 77 67
E-post: jenny.sellen@ange.se

InformationOm Idrott och hälsa på Skolverket
Image

Dela vidare

Image Image Image Image Image Image