Lokal Ishockeyprofil – LIP

Kombinera dina studier med ishockey!

Det kan du göra oavsett vilket program du går. Vi samarbetar vi med ishockeyklubben Ånge IK.

När du ska välja: Du börjar med att välja vilket program du ska gå. Sedan väljer du idrottskurser som ditt Individuella val och kan totalt läsa 200 p specialiseringskurser i ämnet Idrott och hälsa.

OBS! Idrottsvalet kommer inte upp automatiskt om du bor utanför Västernorrland eller i Örnsköldsvik!
Då kan du antingen:
1. Skriva "Ishockey" i den fritext-ruta som finns, ELLER
2. Maila namn, bostadsort, valt program och att du vill gå Ishockey direkt till monica.lantz@ange.se 

Frågor om valet? Kontakta rektor Perper.hakansson@ange.se eller 0690-250 239/070-258 42 90.

Läs gärna om ämnet Idrott och hälsa på Skolverkets webbplats för mer information.

Kurserna innehåller fysisk träning, teknik samt taktik och regler inom din idrott. Träningslära och träningsprogram ingår också.

Vi samarbetar med Ånge IK och deras webbplats hittar du här.

Förutom skolans träningspass tillkommer kvällsträningar med laget. Majoriteterna av eleverna som antas till LIP ingår i Ånge IK:s J18-lag men man kommer även erbjudas att ingå i klubbens övriga lag för att alltid få den utmaning som ger maximal utveckling. Möjlighet till boende och mat finns också via klubben. Läs mer nedan eller på informationsbladen.

Björn Nilsson, junioransvarig Ånge IK/LIP

Det är inte vilket klubbmärke du har på bröstet som avgör om du blir en bra hockeyspelare utan hur mycket tid du tillbringar på isen. Är du duktig kommer det synas oavsett klubb och är det någonting vi kan erbjuda i Ånge är det istid, i stort sett hur mycket som helst!

Min inställning är att man ska fokusera på sina styrkor och det är precis det vi gör i Ånge. Gångavstånd mellan boende, skola och idrottsanläggning gör att man kan fokusera till 100% på studier och träning. Beroende på nivå och dagsform kan du få träna med A-laget en kväll, spela match med J20/Div 3 dagen efter och avsluta med ditt ordinarie lag på helgen – allt för att du alltid ska ligga på rätt nivå i utvecklingskurvan!  

Vill du spela mycket hockey – Sök LIP på Bobergsgymnasiet!

Jens Östlund, tränare Ånge IK

Jens har idrottat i princip hela sitt liv och varit aktiv som tränare i både hockey och fotboll i många år. Utöver rollen som instruktör för LIP är han även huvudtränare för Ånge IK:s A-lag i Div 2 Norra CD.

Träningen kommer vara mycket individuell. Varje spelare ska kunna utvecklas varje träningstimme. Kravet är enkelt: Man måste ha viljan och lusten, ge 100% varje gång! Citat Jens: Vill jag bli en timme äldre eller en timme bättre hockeyspelare för varje gång jag kliver in på isen? Jens har stor erfarenhet av ungdomshockey och har tränat flera seniorlag i såväl div 1 som div 2. Eftersom han tidigare varit både ungdomstränare och A-lagstränare i Ånge IK känner han väl till föreningen och omgivningarna.

Torbjörn Pettersson, Ordförande Ånge IK

Föreningen Ånge IK är otroligt glada att ishockeygymnasiet återuppstod i Ånge hösten 2020. Föreningen har erfarenhet från tidigare år och ambitionsnivån är hög för kommande elever. Den serie man kommer spela i säsongen 21/22 är J18 Division 1 men målsättningen är att på sikt kunna kvala in till J18 Region Norr. Laget kommer att tilldelas ett eget omklädningsrum med bås för utrustning som kan disponeras under hela säsongen.

Bobergsgymnasiets träning på skoltid är måndagar och onsdagar kl 14.00-16.00. Själva träningen på is är 1 timme per tillfälle. Utöver detta kommer det att tränas på kvällstid. Tid på is finns för alla, oavsett nivå. Möjlighet till träning med lag i högre samt lägre nivå är möjligt. Allt beror på den individuella prestationen och viljan att kämpa.

Ånge IK har idag ett A-lag i division 2 Norra, det kommer man fortsätta ha säsongen 21/22. Utöver det har vi ett lag i division 3 där även våra J20-spelare ingår. Det ökar möjligheterna för att stegvis prova på i nya nivåer. Ånge IK erbjuder också rikligt med friåkningstider för den som önskar åka mer skridskor. Varje vardag finns det stående tider för det ändamålet. På helger erbjuds också friåkningstider, men detta är styrt med hänsyn av inlagda matcher från våra lag.

Från klubbens sida kommer man att bidra med:

 • Ett materialpaket värt 5000 kr per elev, gäller utrustning av samma märke som klubbens avtalspartner.
 • Ett klädpaket med bl a värmeställ värt 2 500 kr för varje spelare.
 • Klubben erbjuder elever som kommer från annan ort hjälp att hitta boende. Antingen på vårt eget Sportboende nära ishallen eller genom våra lokala samarbetspartners där elever kan bo till förmånligt pris.
 • På Hotell Mittlandia kan eleverna även äta frukost och köpa matlådor till reducerat pris. Middagsbuffé serveras varje vardagskväll, den är dock inte subventionerad utan faktureras månadsvis till spelarnas målsman.
 • Eleverna har tillgång till kiropraktor vid behov.
 • Obegränsat med istid vilket ligger till grund för att du ska utvecklas som hockeyspelare!
 • Mer information?
  Kontakta i första hand:

  Junioransvarig Ånge IK/LIP: Björn Nilsson 070-2457994, midswedenperformance@gmail.com

 • Kontakt Ånge IK: Torbjörn Pettersson 070-572 53 38.
 • Kontakt huvudtränare ishockey: Jens Östlund 070-583 46 42.
informationsblad LIP ISHOCKEYHämta informationsblad
informationsblad LIU iDROTTHämta informationsblad

Kontaktperson Bobergsgymnasiet

Image

Pär Evjen

Idrott

Arbetsrum: B 32
Mobil: 073-092 19 79
E-post: par.evjen@ange.se

InformationOm Idrott och hälsa på Skolverket
Image

Dela vidare

ImageImageImageImageImageImage