Vård- och omsorgsprogrammet

För dig som är intresserad av människor

Vård- och omsorgsprogrammet leder till ett meningsfullt arbete för dig som är serviceinriktad och intresserad av människor i alla åldrar. Du lär dig mycket om hela människan, såväl kropp som själ och hälsa, och du får möjlighet att utveckla din sociala kompetens.

Du varvar studierna på skolan med praktiskt arbete på olika arbetsplatser under 18 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på t ex äldreboende, hemtjänst, demensboende, gruppbostad eller sjukhus.

Du får betalt körkort (allt utom körlektioner) och en garanterad provanställning hos kommunen efter examen!

Vill du få behörighet att läsa till sjuksköterska på högskola/universitet så väljer du Matematik 2a på individuellt val.

Exempel på yrken: Undersköterska.

Exempel på yrken vid vidareutbildning: Ambulanssjukvårdare, arbetsterapeut, barnmorska, biståndshandläggare, brandman, kurator, polis, sjuksköterska.

InformationsbladHämta informationsblad och programstruktur

Kontaktperson

Image

Helena Bjurén

Vård och omsorg

Arbetsrum: A 23 
E-post: helena.bjuren@ange.se

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Det innebär att vi samarbetar med arbetsgivare, arbetstagarorganisationer och andra skolor i regionen för att du ska få en utbildning med så hög kvalitet som möjligt. Med ditt avgångsbetyg får du ett diplom som visar att du har gått på ett godkänt Vård- och omsorgscollege.
Informationsblad CollegeLäs mer om Vård- och omsorgscollege

Dela vidare

ImageImageImage
Image
Jag valde VO för att få arbeta med människor och  möjlighet till jobb direkt efter skolan. Det var skitbra! Man fick lära sig så mycket om kroppen och människan. Det var bra med mycket praktik. Jag praktiserade i hemtjänsten, på en kirurgavdelning på Sundsvalls sjukhus och på organisationen KRIS  (kriminellas revansch i samhället). Man mognade som människa efter utbildningen. En annan bra sak var att jag hade specialidrott på schemat. Det gav mig möjlighet att spela ishockey på skoltid. Nu har jag fast anställning som undersköterska på servicehuset Spångbrogården i Ånge. Jag trivs med mitt jobb!
Dennis Wennberg