Naturvetenskapsprogrammet

Programmet för dig som gillar matematik och vill studera vidare!

Naturvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger behörighet till de flesta vidareutbildningar på högskola och universitet.

Huvudämnet på programmet är matematik. Andra viktiga ämnen är fysik, kemi och biologi.

Vi erbjuder inriktningen Naturvetenskap. Här fortsätter du att utforska naturens samband med fördjupade studier och laborationer i biologi, fysik och kemi. Du läser även mer matematik.

Du får experimentera och finna förklaringar till hur naturen och människan fungerar.

En grundförutsättning är att du är intresserad av naturvetenskap, har goda kunskaper i matematik och är intresserad av miljöfrågor och problemlösning. Huvudämnet på programmet är matematik.

Naturvetenskapligt program ger behörighet till i stort sett all utbildning vid högskola och universitet. Med andra ord får du många fler ingångar till vidare studier än om du läser på andra högskoleförberedande program. Många går efter fortsatta studier vidare till forskning inom det område de specialiserat sig i efter gymnasiet.

Inriktning: 

  • Naturvetenskap

Exempel på yrken vid vidareutbildning: Agronom, biolog, civilingenjör, fysiker, läkare, lärare, kemist, tandläkare, veterinär.

InformationsbladHämta informationsblad och programstruktur

Kontaktperson

Image

Ronny Sundin

Biologi, kemi, naturkunskap

Arbetsrum: B 48
Mobil: 070-382 92 75 
E-post: ronny.sundin@ange.se

Dela vidare

ImageImageImage
Image

Min gymnasietid betydde jättemycket för mig! Jag fick utveckla kunskaper om det det som intresserade mig och fann även nya intressen. Att skolan är liten ser jag bara som positivt eftersom lärarna har gott om tid för alla och man kan ha en avslappnad stämning under lektionerna. Nu läser jag på läkarprogrammet och trivs superbra. Man lär sig så enormt mycket mer än att ”bara” bota sjukdomar eftersom allt bygger på goda grundkunskaper i naturvetenskap. Studentlivet är ju också något som alla borde få uppleva!

Har du något tips till blivande elever?
Välj inte alltid den enklaste vägen! Man måste utmanas för att kunna utvecklas. Och var nyfiken! Att lära sig saker blir mycket roligare om man ser hur man kan använda kunskapen, vilket kanske är svårt när man spenderat nästan hela sitt liv i skolan. Men ju mer man ser av världen, desto mer inser man att det inte finns något som kan kallas värdelöst vetande!

Mattias Kamsten