Industritekniska programmet

En stadig grund att stå på i arbetslivet

Här får du grundläggande kunskaper som behövs för arbete inom industriell produktion och områden som tillverkning, underhåll och service.

Programmet ställer höga krav på noggrannhet. Du får på egen hand forma produkter med hjälp av handverktyg och moderna hjälpmedel som datastyrda maskiner.

Vi har ett nära och väl fungerande samarbete med många företag. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) på 15 veckor får du praktisk träning och ytterligare kunskaper.

Det finns också möjlighet att gå Industri Lärling. Det innebär att du får all yrkesutbildning ute på ett företag, förutom kärnämnena som du läser tillsammans med de andra på skolan.

Industriprogrammet ger dig en stadig grund att stå på i arbetslivet och stora möjligheter att få utvecklande jobb!

Inriktningar:

  • Produkt- och maskinteknik
    Ger kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av material.
  • Svetsteknik
    Ger kunskaper om och förmåga att hantera olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Här har du möjlighet att bli certifierad.

Du läser ämnen som du har nytta av i framtiden vad du än väljer att arbeta med.

Exempel på yrken: CNC-operatör, Maskinreparatör, Montör, Svetsare

Kontaktperson: Sven-Åke Isaksen, lärare

Telefon: 0690-250 215

E-post: Sven-Ake.Isaksen@ange.se

InformationsbladHämta informationsblad och programstruktur

En del av Teknikcollege

Vi är en del av Teknikcollege Södra Norrland, och är i och med det certifierade utifrån teknikföretagens egna kvalitetskriterier.
Informationsblad teknikcollege

Dela vidare

Image
Image
Jag arbetar på Danes Mekaniska i Ånge med olika arbetsuppgifter som underhåll, svarvning, fräsning, slipning och olika svetsarbeten. Jag valde IN för jag såg en framtid med stor utvecklingspotential, vilket visade sig vara helt riktigt. Jag fick fast arbete direkt efter skolan. Ett tips är att man måste gå in för utbildningen och genomföra kurserna väl. Ta ansvar för din egen studiesituation, då är utvecklingsmöjligheterna stora!
Rasmus Simonsson
Image