Bli GC-värd i juni!

TA CHANSEN ATT VARA VÄRDFAMILJ!

Att vara värdfamilj innebär att ni:
– erbjuder en sängplats under den aktuella perioden.
– bjuder på frukost och några middagar, samt skickar med fika en dag.
– ev. skjutsar till/från vissa aktiviteter, samt hämtar er gäst fredag 8/6. Vi hjälps dock åt med samåkning så mycket det går och skolan har viss tillgång till ett par minibussar. Vi kommer även försöka anpassa GC-schemat så att eleverna kan åka med ordinarie kollektivtrafik (en kostnad som konferensen står för).
– tar hand om er gäst lördag den 16/6 – värdfamiljens dag. På kvällen avslutas konferensen med knytismiddag och dansuppvisning av alla GC-elever. Självklart är värdfamiljerna varmt välkomna!

I nätverket Global Classroom jobbar vi med olika teman och uppgifter under ett år. Varje vår träffas vi sedan på en stor ungdomskonferens i något av de länder som ingår, där uppgifterna redovisas inför alla på engelska. I år är det vår tur! Det innebär att den 8-17 juni kommer ca 60 elever och 15 lärare från GC-nätverket att vara i Ånge. Temat är ”Embrace our differences” och vi kommer diskutera stereotypa föreställningar som rör bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

GC-deltagarna kommer från USA, Sydafrika, Australien, Shetlandsöarna, Tjeckien och Tysk-land. De har fyllt i en blankett som beskriver dem och deras intressen, och en sådan kommer även de blivande värdfamiljerna få fylla i med önskemål om att ha en kille/ tjej, elev/lärare mm. På så sätt kan vi matcha elever och värdfamiljer på bästa sätt.

Tips: Har ni plats så kan det vara bra att ha mer än en elev, så roar de också varandra!

OBS!
Vi vill att det ska vara lättsamt och roligt att vara värdfamilj, och att det ska gå även om man t ex har ett barn som själv tar studenten! Ev. problem löser vi tillsammans, det viktigaste är att de har en sängplats.

Observera också att Bobergselever som är värdar INTE följer konferensens program, utan går i skolan som vanligt. Konferensen rör bara de 10 elever som tillhör vår GC-grupp.

Samlad information om att vara värdfamilj: Infoblad om värdfamilj

ANMÄL DIG ENKELT GENOM ATT MAILA DINA KONTAKTUPPGIFTER TILL SUSANNE!

Vill du anmäla dig/har frågor så kontakta Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se / 072-247 50 12.

Mer info om GC och konferensen finns här på sidan under fliken Global Classroom!