Vi är en liten skola. Det tycker vi är bra. Hos oss blir du nämligen inte en i mängden!
Vi hjälper dig att nå höga kunskapsmål, utveckla din mentala och fysiska styrka samt coachar dig på olika sätt. Vi har hög trivsel, mysig miljö och framförallt, höga mål både för oss och våra elever!

Vi har en stark värdegrund som sammanfattas genom våra 3K-ord
kvalitet, kreativitet och kamratskap.

3k
KVALITET:
– Mycket hög andel av våra studenter får gymnasieexamen (källa Skolverket).
– Vi är bäst i Västernorrland gällande antal elever som jobbar/studerar två år efter studenten (källa SKL). Plats 17 i Sverige!
– Möjlighet att läsa kurser som ger meritpoäng när du söker till högskola/universitet.
– Kvalitetsgarantier via Teknikcollege, Vård- och omsorgscollege och skollicens för svetsare.
– Utvecklat samarbete med näringslivet.
– STUDIUM med specialpedagog.
– Öppen skola flera gånger i veckan, med lärarstöd.
– Behöriga lärare.

KREATIVITET:
– iPads (digitala läsplattor) till alla elever.
– Stora möjligheter till internationella projekt, t ex Global Classroom.
– Samarbete med Ung Företagsamhet gör det lätt att starta eget företag.
– Kreativa kurser på Individuellt val inom svenska, musik mm.
– Idrotta på skoltid – utnyttja ditt Individuella val för fotboll och ridning!
– Välj e-sport och tävla i CS med ditt skollag.

KAMRATSKAP:
– Lugn stämning och hög trivsel bland elever och personal.
– Mysig miljö som eleverna varit med och utformat!
– Aktivt arbete med läroplanen och vår värdegrund.

Vi hjälper dig att nå DINA mål!
/Personalen på Boberg

Hämta informationsblad om Bobergsgymnasiet som pdf

Vanliga frågor och svar

• Hur väljer jag till gymnasiet?
    Du söker till Bobergsymnasiet på webbplatsen www.sokgymnasiet.nu Ditt första val ska vara inne senast den 1 februari. Du kan sedan ändra ditt val fram till och med den 15 maj.
  • Kan jag byta program?
    Ja, det kan du. Tänk dock på att det är olika behörighetskrav till yrkesprogrammen och de högskoleförberedande programmen. Det är lättast att byta inom den första månaden på höstterminen. Ångrar du dig senare blir det svårare, men det går fortfarande. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig.
  • Hur mycket får jag i studiebidrag?
    Du får 1050 kronor per månad. Pengarna skickas automatiskt hem till dig när du har blivit inskriven vid gymnasiet. För att du ska få pengarna måste du studera på heltid. Du får betalt för 10 månader (september-juni) under de år som du går på gymnasiet.
  • Finns det någon att prata med?
    Vi har ett elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt rektor. Vårt mål är att alla elever ska må bra och känna trygghet, och det är något som alla på skolan tar ansvar för!
  • Varför ska jag gå på just Boberg?
    Välj dig själv! Här blir du inte ”en i mängden”, utan syns och får ta plats på ditt eget sätt. Du står helt enkelt i centrum för oss som jobbar här!Genom individuella valet får du möjlighet att antingen läsa kurser inom ditt intresseområde, som idrottsfördjupningarna eller dans. Men du kan också välja att läsa kurser för att få behörighet till högskolan, eller sådana som ger dig meritpoäng.Företagsamhet och internationalisering ger dig både nyttiga och roliga kunskaper för livet. Du kan utveckla dina intressen antingen här i Ånge eller genom att åka ut i världen. Vi har ett väl utbyggt samarbete med skolor och organisationer i andra länder.

Hämta ”Vanliga frågor och svar” som pdf