Global Classroom i Ånge 8-17/6!

I nätverket Global Classroom jobbar vi med olika teman och uppgifter under ett år. Varje vår träffas vi sedan på en stor ungdomskonferens i något av de länder som ingår, där uppgifterna redovisas inför alla på engelska. 2012-17 har vi i tur och ordning varit i medlemsländerna Sydafrika, Tyskland, Tjeckien, Shetlandsöarna, USA och Australien.

2018 är det vår tur att arrangera konferensen! Det innebär att mellan den 8 och 17 juni kommer ca 60 elever och 15 lärare från GC-nätverket att vara i Ånge. Temat är ”Embrace our differences” och vi kommer diskutera stereotypa föreställningar som rör bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

Eleverna bor i värdfamiljer och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att vara det! Vill du anmäla dig/har frågor så skriv till Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se!

Vill du läsa mer om konferensen så hittar du hemsidan för GC 18 här.