”Livet efter Boberg”

Viktig dag för alla studenter! Hur ska man klara sig när man slutat skolan? Hur gör man för att hitta ett boende, måste man försäkra sig och hur tar man ett lån om man vill köpa en bil? Vaddå pension och var hittar man billiga recept? Varför ska man gå med i facket och välja elbolag, det är väl inte så viktigt??? Välkommen till en dag med nyttig info om hur du i åk3 ska klara dig när du lämnat skolans trygga famn 😏 . Vi välkomnar Handelsbanken Ånge, LO, Länsförsäkringar och Fyrfasen Energi. Dessutom kommer Pelle sprida sin visdom över alla och vi avslutar med fika. Vi ses i Aulan kl 09.00!

Kanothajk åk 2, 21-22 maj

Dags för final på kursen Idrott och hälsa 1 för åk. 2: KANOTPADDLING! Vi blir ganska många i år och kanohajken delas därför upp på två dagar:
• BF-EE-IN-VO 2: Tisdag 21/5
• SA-NA-EK-TE 2: Onsdag 22/5

Info om kanothajk maj 2019 (klicka på länken).Kl 08.00 går bussen från busstationen i Ånge och du ska ha med egen lunch och extra kläder, helst i plastpåsar. Mössa och vantar är bra mot både kyla och skav i paddelhänder, kanske behövs även regnkläder? Varm dryck är vidare ett hett tips (hö hö). Ha så roligt!

Åk 8 besöksdag

Tisdag 14 maj välkomnar vi kommunens alla åk 8-elever på en heldag med information om våra gymnasieprogram. Ni kommer träffa lärare på alla program och få information samt prova på lite praktiskt arbete. Samla på er alla era frågor och passa på att ställa dem! Fruktstund, lunch och fika får ni också 🙂 . Vi ses!

Göra omval?

Du som går i åk 9 och funderar på att byta till ett program på Boberg, kom och följ med under en dags vanlig undervisning! Se vilken dag som gäller för det program du är intresserad av. Vi vänder oss främst till de på Minerva eftersom Fränsta/Kordelia gjorde programbesök i vintras, innan valen. Men vill en elev från F/K komma en av dessa dagar säger vi förstås inte nej till det. Vi hoppas ju att så många som möjligt förstår vilket bra val det är att gå hos oss, oavsett program! 🙂 Anmäl dig till din egen SYV som sedan anmäler till Susanne på Boberg.
Om du har frågor om våra olika program, ring vår SYV Pelle på 073-274 02 03.

Tjejdag teknikprogrammet

För dig i åk 8-9 som är nyfiken på teknikprogrammet hos oss! Du får information om programmets kurser och möjliga jobb och vidareutbildningar, vi kommer pyssla med något praktiskt och även få ett föredrag ”utifrån”. Anmäl snarast till din SYV, men senast 28/3. Välkomna!