Tema Hållbarhet

Håll utkik vecka 6! Fr o m måndag kommer temat innebära temaarbete för främst åk 3, men kolla även efter gemensamma aktiviteter som meditation och yoga! Kolla vår fb och Bobergsbladet 🙂

Disco!

Eftersom vårt juldisco ”frös inne” och hade väldigt få deltagare, kör vi igen – denna gång ett nyårsdisco! Kom gärna finklädd, men är inget måste. Dansar, lekar, godis och fikaförsäljning till föräldrarna som vanligt. Entré 20 kr. Välkomna!

Julavslutning

Vi börjar i Aulan för en gemensam avslutning kl 09.10 under rektors ledning. Sedan följer mentorstid och klassmys fram till lunch. Vi ses igen den 7/1 2019 enligt nu gällande schema. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

LUCIA!

Välkomna till Bobergs luciafirande i Aulan kl 09.10. Efter luciatåget fikar vi tillsammans i respektive klass, lektionerna startar igen 10.30. Glitter på!

Nobeldag

Välkomna att fira Nobeldagen! Kl 10.30-14.00 i Aulan: Utställning, aktiviteter, tipspromenad, bubbel, snacks och härlig Nobelmusik! 12.50: Fredsprisutdelningen live på storskärmen.
10.30-12.30 i biblioteket: Fika och utställning om litteraturpriset.

Öppet Hus 2018!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja workshops innan och får även en välfylld goodie bag när de kommer. Välkomna!

Vill du bli polis? Gå vår kurs!

Det råder stor brist på poliser i Sverige och Ånge. Polisen har därför startat ett samarbete med oss på Bobergsgymnasiet! Målet är att tillsammans förbereda intresserade ungdomar, fysiskt och kunskapsmässigt, inför polishögskolan.

Projektet innebär att eleverna som deltar i projektet kommer få göra många olika saker; besöka Polisens olika verksamheter, ha fys-träning, lära sig mer om vilka olika jobb som finns inom Polisen och göra studiebesök på passande arbetsplatser och vidareutbildningar på t ex Mittuniversitetet. Det ingår även träffar där man diskuterar värdegrund och får mer teoretiska kunskaper.

Under första träffen på polisstationen i Ånge pratar man om polisens roll i samhället i stort. Det kommer sedan följas av fler besök där man har mer specificerade teman som polisens organisation, uppdrag och mål, och gå vidare med områden som narkotika, trafik, juridik etc.

Kursen är tänkt som ett långsiktigt projekt under 1-2 år, och det är ca 25 elever som går kursen just nu.

Förutom polischefen i Ånge, Andreas Zehlander, är skolkurator Jenny och studie- och yrkesvägledare Pelle med och håller i projektet.

Rektor Erik Högberg, är förväntansfull:
– Behovet av fler poliser, inte minst här i Ånge, är stort. Jag tror att samverkan mellan Bobergsgymnasiet och Polisen kan vara en viktig insats för att i förlängningen rekrytera fler poliser.

Välkommen med din ansökan!

Hämta information som pdf-fil här