Åk 9-besök på program

Vecka 46 välkomnar vi de elever från Fränsta och Kordelia som anmält att de är nyfikna på ett av våra program, och vill följa undervisningen en dag. Hoppas vårt sätt att vara och arbeta passar även er! Välkomna 🙂

Öppet Hus 2018!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja workshops innan och får även en välfylld goodie bag när de kommer. Välkomna!

Disco!

Disco! Äntligen dags igen fredag den 19/10! Dra på barnen något gammalt och låt dem komma och skaka rumpa med tjejerna i Global Classroom! Tiderna ser ni på affischen.

Utvecklingssamtal

På Bobergsgymnasiet har vi en gemensam dag då de flesta utvecklingssamtal sker. Eleverna jobbar på skolan med olika uppgifter före och efter sitt samtal. Föräldrar/vårdnadshavare kallas av elevernas mentor. Beroende på klass-storlek kan en del samtal även ske på andra dagar, det regleras med mentor. Välkomna!

Nyfiken på att bli polis?

Vi kommer starta ett samarbetsprojekt med Polisen i Ånge för de elever i åk 1 och 2 som är intresserade av att ev. söka Polishögskolan. Fredag 5/10 kommer polisen, SYV-Pelle och kurator-Jenny informera alla elever i Aulan enligt det schema som finns på skolan, fb och veckans Bobergsblad. Efter informationen kan du anmäla ditt intresse!

Skolval

Välkomna att rösta!
Dag: Fredag 7/9
Plats: AULAN
För: ALLA på gymnasieskolan

09.10-09.30 BF1+BF2+VO1+VO2 Berörda lärare: KLU, (BF1)
09.30-09.50 SA3+NA3+TE3 Berörda lärare: NL+TN
09.50-10.10 SA1+NA1+TE1+EK1 Berörda lärare: HF, RS, KL
10.10-10.30 SA2+NA2+TE2+EK2 Berörda lärare: VD
10.30-10.40 PAUS
10.40-11.00 EE1+EE2+IN1+IN2+VO3 Berörda lärare: TF+KL+AHN+MS
11.00-11.20 IM
11.20-11.40 IM
11.40-12.00 Eftersläntrare

IN3 – Förtidsrösta!
Samt övriga som vet att de är borta på fredag.
Onsdag 5/9 kl. 10.10-10.30

Politikerbesök!

Besök från ungdomspartierna i Aulan kl 11-20-14.30. Gå dit och få svar på dina funderingar så du kan göra rätt val på fredag i Skolvalet, och på söndag om du är över 18!

Föräldramöte åk 1

Nedan följer den information som vi skickat hem med eleverna i åk 1. Notera att talongen längst ner på brevet ska lämnas till mentor senast 6/9. Har ni frågor så ring skolans exp på 0690-250 212.

Välkomna på föräldramöte!
Det har nu gått några veckor in på höstterminen och det har blivit dags för föräldramöte.
Det är första terminen för era ungdomar i en ny skolform, en skolform som ställer annorlunda krav, har andra förväntningar och andra förutsättningar än tidigare. Allt detta vill vi träffa er för att tala om, berätta och förklara. Vi vill därför träffa er enligt följande:

Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 18.30

Plats: Aulan, Bobergsgymnasiet

Vi tänkte göra så att vi först träffas i helgrupp för viss allmän information. Efter det går ni vidare med era ungdomars mentorer för ytterligare information och samtal.

Under kvällen kommer vi att tala om frånvaroregler, ledighetsregler, sjukskrivningsregler samt ordningsregler. Vi kommer även att informera om programmen i gymnasieskolan och hur arbetet med elevernas lärande går till på Bobergsgymnasiet.

Naturligtvis bjuder vi på fika! Ni är alla hjärtligt välkomna

Erik Högberg
Rektor Bobergsgymnasiet

Läsårsstart 2018/19

Välkomna till ett nytt läsår! Torsdag den 23/8 kl 09.15 ses vi i Aulan för upprop. Terminen börjar med ett par introduktionsdagar då mentor har huvudansvaret, tiderna är 09.10-ca 15. Det blir information om studieteknik samt föreläsningar om motivation och hur man blir ”hjärnstark.” Vi delar även ut busskort till de som är berättigade till fria resor (första dagen åker man gratis). Till elevskåpen behövs egna hänglås. På fredag blir det aktiviteter utomhus med en del promenerande, så kläder efter väder och bekväma skor (idrottskläder behövs dock inte). Åk 1-elever: Kom även ihåg att ta med elev- och datakontrakt som ska vara påskrivna av förälder/vårdnadshavare! Välkomna.

Åk 1 Välkomstbrev: Välkomstbrev 2018