Åk 8 besöksdag

Tisdag 14 maj välkomnar vi kommunens alla åk 8-elever på en heldag med information om våra gymnasieprogram. Ni kommer träffa lärare på alla program och få information samt prova på lite praktiskt arbete. Samla på er alla era frågor och passa på att ställa dem! Fruktstund, lunch och fika får ni också 🙂 . Vi ses!

Öppet Hus 2018!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja workshops innan och får även en välfylld goodie bag när de kommer. Välkomna!

Vill du bli polis? Gå vår kurs!

Det råder stor brist på poliser i Sverige och Ånge. Polisen har därför startat ett samarbete med oss på Bobergsgymnasiet! Målet är att tillsammans förbereda intresserade ungdomar, fysiskt och kunskapsmässigt, inför polishögskolan.

Projektet innebär att eleverna som deltar i projektet kommer få göra många olika saker; besöka Polisens olika verksamheter, ha fys-träning, lära sig mer om vilka olika jobb som finns inom Polisen och göra studiebesök på passande arbetsplatser och vidareutbildningar på t ex Mittuniversitetet. Det ingår även träffar där man diskuterar värdegrund och får mer teoretiska kunskaper.

Under första träffen på polisstationen i Ånge pratar man om polisens roll i samhället i stort. Det kommer sedan följas av fler besök där man har mer specificerade teman som polisens organisation, uppdrag och mål, och gå vidare med områden som narkotika, trafik, juridik etc.

Kursen är tänkt som ett långsiktigt projekt under 1-2 år, och det är ca 25 elever som går kursen just nu.

Förutom polischefen i Ånge, Andreas Zehlander, är skolkurator Jenny och studie- och yrkesvägledare Pelle med och håller i projektet.

Rektor Erik Högberg, är förväntansfull:
– Behovet av fler poliser, inte minst här i Ånge, är stort. Jag tror att samverkan mellan Bobergsgymnasiet och Polisen kan vara en viktig insats för att i förlängningen rekrytera fler poliser.

Välkommen med din ansökan!

Hämta information som pdf-fil här

Föräldramöte åk 1

Nedan följer den information som vi skickat hem med eleverna i åk 1. Notera att talongen längst ner på brevet ska lämnas till mentor senast 6/9. Har ni frågor så ring skolans exp på 0690-250 212.

Välkomna på föräldramöte!
Det har nu gått några veckor in på höstterminen och det har blivit dags för föräldramöte.
Det är första terminen för era ungdomar i en ny skolform, en skolform som ställer annorlunda krav, har andra förväntningar och andra förutsättningar än tidigare. Allt detta vill vi träffa er för att tala om, berätta och förklara. Vi vill därför träffa er enligt följande:

Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 18.30

Plats: Aulan, Bobergsgymnasiet

Vi tänkte göra så att vi först träffas i helgrupp för viss allmän information. Efter det går ni vidare med era ungdomars mentorer för ytterligare information och samtal.

Under kvällen kommer vi att tala om frånvaroregler, ledighetsregler, sjukskrivningsregler samt ordningsregler. Vi kommer även att informera om programmen i gymnasieskolan och hur arbetet med elevernas lärande går till på Bobergsgymnasiet.

Naturligtvis bjuder vi på fika! Ni är alla hjärtligt välkomna

Erik Högberg
Rektor Bobergsgymnasiet

Läsårsstart 2018/19

Välkomna till ett nytt läsår! Torsdag den 23/8 kl 09.15 ses vi i Aulan för upprop. Terminen börjar med ett par introduktionsdagar då mentor har huvudansvaret, tiderna är 09.10-ca 15. Det blir information om studieteknik samt föreläsningar om motivation och hur man blir ”hjärnstark.” Vi delar även ut busskort till de som är berättigade till fria resor (första dagen åker man gratis). Till elevskåpen behövs egna hänglås. På fredag blir det aktiviteter utomhus med en del promenerande, så kläder efter väder och bekväma skor (idrottskläder behövs dock inte). Åk 1-elever: Kom även ihåg att ta med elev- och datakontrakt som ska vara påskrivna av förälder/vårdnadshavare! Välkomna.

Åk 1 Välkomstbrev: Välkomstbrev 2018

Global Classroom i Ånge 8-17/6!

I nätverket Global Classroom jobbar vi med olika teman och uppgifter under ett år. Varje vår träffas vi sedan på en stor ungdomskonferens i något av de länder som ingår, där uppgifterna redovisas inför alla på engelska. 2012-17 har vi i tur och ordning varit i medlemsländerna Sydafrika, Tyskland, Tjeckien, Shetlandsöarna, USA och Australien.

2018 är det vår tur att arrangera konferensen! Det innebär att mellan den 8 och 17 juni kommer ca 60 elever och 15 lärare från GC-nätverket att vara i Ånge. Temat är ”Embrace our differences” och vi kommer diskutera stereotypa föreställningar som rör bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

Eleverna bor i värdfamiljer och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att vara det! Vill du anmäla dig/har frågor så skriv till Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se!

Vi söker också sponsorer så att vi kan göra en så bra och innehållsrik konferens som möjligt, bl a med ett givande lära känna-läger och en spännande föreläsning med efterföljande workshops. Har du ett företag och vill sponsra oss så har vi gjort några paket för att underlätta! Hämta pdf om GC_sponspaket18.

Vill du läsa mer om konferensen så hittar du hemsidan för GC 18 här.

Vi säljer också godispuckar, kakor, platspåsar, arrangerar discon och gör annat för att tjäna pengar. Håll utkik på vår fb-sida eller hör av dig till Susanne via ovanstående mail om du vill handla något, hjälpa till eller ge oss ett uppdrag!