Välkommen, Per!

”Per Håkansson heter jag som nu tillträder stolen som rektor på skolan. Jag kommer närmast från Praktiska Gymnasiet i Örnsköldsvik och innan dess var jag rektor i Sundsvall. I grunden är jag både SO lärare på högstadiet som journalist och marknadsförare. Jag och min fru, som jobbar på Mittuniversitetet, har precis köpt oss ett hus här i centrala Ånge. Ishockey och golf är mina stora fritidsintressen men även att resa ute i världen. Jag ser i framtiden att skolan ska vara en stöttepelare i samhället och något vi ska vara stolt över. Jag vet att vi redan nu gör väldigt bra saker och att personalen har arbetat väldigt hårt i många år för att komma dit vi nu är. Det ska bli väldigt roligt att få bli medborgare i Ånge och vara en del av det fortsatta utvecklingsarbetet.
Per”

Öppet Hus 2019!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja vilka program de vill besöka och får även en välfylld goodiebag när de kommer. Välkomna!

Föräldramöte åk1

Välkomna tisdag den 17/9 kl 18.30! Vi skickar hem en inbjudan med eleverna som vi vill att ni fyller i och skickar tillbaka till mentorn senast fredag 13/9.

”Välkomna på föräldramöte!
Det har nu gått ett par veckor in på höstterminen och det har blivit dags för föräldramöte.
Det är första terminen för era ungdomar i en ny skolform, en skolform som ställer annorlunda krav, har andra förväntningar och andra förutsättningar än tidigare. Allt detta vill vi träffa er för att tala om, berätta och förklara. Vi vill därför träffa er enligt följande:

Tid: Tisdagen den 17 september 2019, kl. 18.30

Plats: Aulan, Bobergsgymnasiet

Vi tänkte göra så att vi först träffas i helgrupp för viss allmän information. Efter det går ni vidare med era ungdomars mentorer för ytterligare information och samtal.
Under kvällen kommer vi att tala om frånvaroregler, ledighetsregler, sjukskrivningsregler samt ordningsregler. Vi kommer även att informera om programmen i gymnasieskolan och hur arbetet med elevernas lärande går till på Bobergsgymnasiet. Naturligtvis bjuder vi på fika! Ni är alla hjärtligt välkomna.

Erik Högberg, Rektor Bobergsgymnasiet”

Åk 8 besöksdag

Tisdag 14 maj välkomnar vi kommunens alla åk 8-elever på en heldag med information om våra gymnasieprogram. Ni kommer träffa lärare på alla program och få information samt prova på lite praktiskt arbete. Samla på er alla era frågor och passa på att ställa dem! Fruktstund, lunch och fika får ni också 🙂 . Vi ses!

Öppet Hus 2018!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja workshops innan och får även en välfylld goodie bag när de kommer. Välkomna!

Vill du bli polis? Gå vår kurs!

Det råder stor brist på poliser i Sverige och Ånge. Polisen har därför startat ett samarbete med oss på Bobergsgymnasiet! Målet är att tillsammans förbereda intresserade ungdomar, fysiskt och kunskapsmässigt, inför polishögskolan.

Projektet innebär att eleverna som deltar i projektet kommer få göra många olika saker; besöka Polisens olika verksamheter, ha fys-träning, lära sig mer om vilka olika jobb som finns inom Polisen och göra studiebesök på passande arbetsplatser och vidareutbildningar på t ex Mittuniversitetet. Det ingår även träffar där man diskuterar värdegrund och får mer teoretiska kunskaper.

Under första träffen på polisstationen i Ånge pratar man om polisens roll i samhället i stort. Det kommer sedan följas av fler besök där man har mer specificerade teman som polisens organisation, uppdrag och mål, och gå vidare med områden som narkotika, trafik, juridik etc.

Kursen är tänkt som ett långsiktigt projekt under 1-2 år, och det är ca 25 elever som går kursen just nu.

Förutom polischefen i Ånge, Andreas Zehlander, är skolkurator Jenny och studie- och yrkesvägledare Pelle med och håller i projektet.

Rektor Erik Högberg, är förväntansfull:
– Behovet av fler poliser, inte minst här i Ånge, är stort. Jag tror att samverkan mellan Bobergsgymnasiet och Polisen kan vara en viktig insats för att i förlängningen rekrytera fler poliser.

Välkommen med din ansökan!

Hämta information som pdf-fil här