Global Classroom i Ånge 8-17/6!

I nätverket Global Classroom jobbar vi med olika teman och uppgifter under ett år. Varje vår träffas vi sedan på en stor ungdomskonferens i något av de länder som ingår, där uppgifterna redovisas inför alla på engelska. 2012-17 har vi i tur och ordning varit i medlemsländerna Sydafrika, Tyskland, Tjeckien, Shetlandsöarna, USA och Australien.

2018 är det vår tur att arrangera konferensen! Det innebär att mellan den 8 och 17 juni kommer ca 60 elever och 15 lärare från GC-nätverket att vara i Ånge. Temat är ”Embrace our differences” och vi kommer diskutera stereotypa föreställningar som rör bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

Eleverna bor i värdfamiljer och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att vara det! Vill du anmäla dig/har frågor så skriv till Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se!

Vi söker också sponsorer så att vi kan göra en så bra och innehållsrik konferens som möjligt, bl a med ett givande lära känna-läger och en spännande föreläsning med efterföljande workshops. Har du ett företag och vill sponsra oss så har vi gjort några paket för att underlätta! Hämta pdf om GC_sponspaket18.

Vill du läsa mer om konferensen så hittar du hemsidan för GC 18 här.

Vi säljer också godispuckar, kakor, platspåsar, arrangerar discon och gör annat för att tjäna pengar. Håll utkik på vår fb-sida eller hör av dig till Susanne via ovanstående mail om du vill handla något, hjälpa till eller ge oss ett uppdrag!

Nobelfirande

Självklart uppmärksammar vi världens främsta pris inom forskning och litteratur med bubbel, tilltugg, div prisutdelningar samt en ”tipspromenad” som sätter kunskaper och skaparkraft på prov! Alla elever och all personal välkomnas till Aulan kl 11.30-14.00!

Boberg 60!

Bubbel, tilltugg och tårta, live musik och mingel! Tal av rektor och kommunalråd. Regionråd och Landshövdingen säger också några ord. Elever presenterar Global Classroom och Mittuniversitetet sitt elevprojekt, med Boberg och Sydafrika, om flickors trygghet. Lärare, gamla skolkataloger och förhoppningsvis massa Bobbisar på plats. Kanske t o m Lagerbäck kommer förbi? 🙂

Visst kommer du? Anmäl med namn till bobergfest60@gmail.com (länk: bobergfest60@gmail.com) så vi vet hur mycket tårta vi ska baka!
Tid: 16.00-17.30 (ca).
Klädsel: Fredagsfin och uppåt!
Frågor? Susanne Lövgren susanne.lovgren@ange.se/072-247 50 12.

Välkommen!

Öppet hus 2017

Vi välkomnar allmänheten och kommunens åk 9-elever på Öppet hus den 29 november kl 09.10-13.00. Förutom workshops erbjuder vi en utställning i Lärcentret med information om våra program och tillval som ridning, fotboll och e-sport. Där finns också externa utställare från våra samarbetspartners och kommunens näringsliv, lokal UF-mässa (Ung Företagsamhet), representanter för framtida arbetsgivare från omsorgen, räddningstjänsten med flera. Dessutom bänkpresstävling, tipspromenad, fika, musik, prisutdelning och massa elever, lärare, elevhälsoteam samt rektor Erik. Varmt välkommen! 🙂

Föräldramöte åk 1

Välkomna på föräldramöte för åk 1! Vi hoppas att så många föräldrar som möjligt kan komma på mötet då vi informerar om mycket som har betydelse för elevernas skolgång och resultat. Ni får förutom information från skolledningen även träffa elevhälsoteamet och, naturligtvis, klassernas mentorer. Vi ses! Mvh /Erik Högberg, rektor.