Global Classroom i Ånge 8-17/6!

I nätverket Global Classroom jobbar vi med olika teman och uppgifter under ett år. Varje vår träffas vi sedan på en stor ungdomskonferens i något av de länder som ingår, där uppgifterna redovisas inför alla på engelska. 2012-17 har vi i tur och ordning varit i medlemsländerna Sydafrika, Tyskland, Tjeckien, Shetlandsöarna, USA och Australien.

2018 är det vår tur att arrangera konferensen! Det innebär att mellan den 8 och 17 juni kommer ca 60 elever och 15 lärare från GC-nätverket att vara i Ånge. Temat är ”Embrace our differences” och vi kommer diskutera stereotypa föreställningar som rör bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

Eleverna bor i värdfamiljer och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att vara det! Vill du anmäla dig/har frågor så skriv till Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se!

Vill du läsa mer om konferensen så hittar du hemsidan för GC 18 här.

Öppet hus 2017

Vi välkomnar kommunens åk9-elever på Öppet hus den 29 november kl 09.10-13.15. Förutom workshops erbjuder vi en programutställning i Lärcentret samt externa utställare från våra samarbetspartners och kommunens näringsliv, Ung Företagsamhet, fältare med flera. Dessutom bänkpresstävling, tipspromenad, fika, musik, prisutdelning och massa elever, lärare, elevhälsoteam samt rektor Erik. Allmänheten är såklart också varmt välkommen! 🙂

Föräldramöte åk 1

Välkomna på föräldramöte för åk 1! Vi hoppas att så många föräldrar som möjligt kan komma på mötet då vi informerar om mycket som har betydelse för elevernas skolgång och resultat. Ni får förutom information från skolledningen även träffa elevhälsoteamet och, naturligtvis, klassernas mentorer. Vi ses! Mvh /Erik Högberg, rektor.

Öppet Hus 2016

Vi välkomnar kommunens åk9-elever på Öppet hus den 30 november kl 09.10-13.15. Förutom workshops erbjuder vi en programutställning i Lärcentret samt externa utställare från näringslivet, Ung Företagsamhet, fältteamet m fl. Hästar finns på idrottsplanen för den som vill gosa eller ta en liten tur 🙂 . Dessutom bänkpresstävling, tipspromenad, fika, musik, prisutdelning och massa elever, lärare, elevhälsoteam samt rektor Erik. Allmänheten är såklart också varmt välkommen! 🙂