Öppet Hus 2019!

Elever, personal och representanter från näringsliv och organisationer finns på plats för en fullspäckad dag med information och intressanta möten. Elever i åk 9 får välja vilka program de vill besöka och får även en välfylld goodiebag när de kommer. Välkomna!

Föräldramöte åk1

Välkomna tisdag den 17/9 kl 18.30! Vi skickar hem en inbjudan med eleverna som vi vill att ni fyller i och skickar tillbaka till mentorn senast fredag 13/9.

”Välkomna på föräldramöte!
Det har nu gått ett par veckor in på höstterminen och det har blivit dags för föräldramöte.
Det är första terminen för era ungdomar i en ny skolform, en skolform som ställer annorlunda krav, har andra förväntningar och andra förutsättningar än tidigare. Allt detta vill vi träffa er för att tala om, berätta och förklara. Vi vill därför träffa er enligt följande:

Tid: Tisdagen den 17 september 2019, kl. 18.30

Plats: Aulan, Bobergsgymnasiet

Vi tänkte göra så att vi först träffas i helgrupp för viss allmän information. Efter det går ni vidare med era ungdomars mentorer för ytterligare information och samtal.
Under kvällen kommer vi att tala om frånvaroregler, ledighetsregler, sjukskrivningsregler samt ordningsregler. Vi kommer även att informera om programmen i gymnasieskolan och hur arbetet med elevernas lärande går till på Bobergsgymnasiet. Naturligtvis bjuder vi på fika! Ni är alla hjärtligt välkomna.

Erik Högberg, Rektor Bobergsgymnasiet”

Nya scheman

En del har fått nya scheman – men allas finns under fliken ”För elever”. På den sidan finns även annan nyttig info samt ledighetsansökan med mera. Klicka dig dit och kolla!

”Livet efter Boberg”

Viktig dag för alla studenter! Hur ska man klara sig när man slutat skolan? Hur gör man för att hitta ett boende, måste man försäkra sig och hur tar man ett lån om man vill köpa en bil? Vaddå pension och var hittar man billiga recept? Varför ska man gå med i facket och välja elbolag, det är väl inte så viktigt??? Välkommen till en dag med nyttig info om hur du i åk3 ska klara dig när du lämnat skolans trygga famn 😏 . Vi välkomnar Handelsbanken Ånge, LO, Länsförsäkringar och Fyrfasen Energi. Dessutom kommer Pelle sprida sin visdom över alla och vi avslutar med fika. Vi ses i Aulan kl 09.00!

Kanothajk åk 2, 21-22 maj

Dags för final på kursen Idrott och hälsa 1 för åk. 2: KANOTPADDLING! Vi blir ganska många i år och kanohajken delas därför upp på två dagar:
• BF-EE-IN-VO 2: Tisdag 21/5
• SA-NA-EK-TE 2: Onsdag 22/5

Info om kanothajk maj 2019 (klicka på länken).Kl 08.00 går bussen från busstationen i Ånge och du ska ha med egen lunch och extra kläder, helst i plastpåsar. Mössa och vantar är bra mot både kyla och skav i paddelhänder, kanske behövs även regnkläder? Varm dryck är vidare ett hett tips (hö hö). Ha så roligt!

Åk 8 besöksdag

Tisdag 14 maj välkomnar vi kommunens alla åk 8-elever på en heldag med information om våra gymnasieprogram. Ni kommer träffa lärare på alla program och få information samt prova på lite praktiskt arbete. Samla på er alla era frågor och passa på att ställa dem! Fruktstund, lunch och fika får ni också 🙂 . Vi ses!

Göra omval?

Du som går i åk 9 och funderar på att byta till ett program på Boberg, kom och följ med under en dags vanlig undervisning! Se vilken dag som gäller för det program du är intresserad av. Vi vänder oss främst till de på Minerva eftersom Fränsta/Kordelia gjorde programbesök i vintras, innan valen. Men vill en elev från F/K komma en av dessa dagar säger vi förstås inte nej till det. Vi hoppas ju att så många som möjligt förstår vilket bra val det är att gå hos oss, oavsett program! 🙂 Anmäl dig till din egen SYV som sedan anmäler till Susanne på Boberg.
Om du har frågor om våra olika program, ring vår SYV Pelle på 073-274 02 03.