Global Classroom* är ett internationellt nätverk som utgörs av Bobergsgymnasiet och sju andra skolor i olika länder. Varje år anordnas en konferens och 2018 är det vår tur att vara värd!

Ånge kommer välkomna ca 80 nyfikna personer från hela världen den 8-17 juni 2018, och det är vi supertaggade för! Vi vill givetvis göra en fantastiskt bra konferens, och för det behöver vi ER hjälp!
Detta är ett utmärkt tillfälle att visa upp vår kommun men också att få nya vänner för livet, lära sig om andra kulturer och utvecklas som människa.

VISST VILL NI HJÄLPA TILL?!

1. Bli värdfamilj!
Eleverna bor i värdfamiljer och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att vara det! Det är ENKELT, ROLIGT och kan skapa en LIVSLÅNG RELATION! Bli en del av de internationella elevernas svenska upplevelse, och på köpet blir du också engagerad i bygdens ungdomar! Det handlar främst om att ställa upp med en sängplats, frukost, några middagar och ett glatt humör. OBS! Man kan även vara värd för en lärare! Mer information om vad det innebär att vara värdfamilj kan du läsa om här.

Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mail till Susanne Lövgren på susanne.lovgren@ange.se!
Du kan också skicka sms eller ringa till 072-247 50 12.

BLI VÄRDFAMILJ!

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara värdfamilj:
Information om värdfamilj

Anmälan att bli värdfamilj:
Maila susanne.lovgren@ange.se

2. Bli sponsor!
Vi söker också sponsorer så att vi kan göra en så bra och innehållsrik konferens som möjligt, bl a med ett givande lära känna-läger och en spännande föreläsning med workshops. Naturligtvis vill vi också visa upp vår unika natur och olika sevärdheter!

Har du ett företag och vill sponsra oss (/jobbar på ett som du tycker BÖR sponsra oss) så har vi gjort några paket för att underlätta! Hämta pdf om GCC18:s sponsorpaket.

Du kan också skicka sms eller ringa till 072-247 50 12.

BLI SPONSOR!

Läs mer om våra sponsorpaket:
Information om spons GCC18

Anmälan att bli sponsor:
Maila susanne.lovgren@ange.se

3. Handla av oss! Vi säljer även godispuckar, kakor, platspåsar, arrangerar discon och gör annat för att tjäna pengar. Håll utkik på vår fb-sida eller hör av dig till Susanne via ovanstående mail om du vill handla något, hjälpa till eller ge oss ett uppdrag!

MER INFO OM GLOBAL CLASSROOM

* Global Classroom startades 1997 av Boberg samt 1 skola/land i USA, Australien, NZ, Tyskland, Tjeckien, Shetland och Sydafrika (Spanien kommer gå med 2019). Syftet med GC är att stärka elevernas sociala kompetens, samarbetsförmåga, språkkunskaper, organisationsförmåga, omvärldskunskap, företagsamhet, själv-känsla och självförtroende. Varje år bestämmer värdlandet ett tema med uppgifter som eleverna får jobba med under läsåret, vilka sedan redovisa under konferensen.

2018 är det alltså vår tur att arrangera konferensen! Temat är "Embrace our differences" och rör stereotypa föreställningar kring bl a könsroller, funktionsvariationer, etnicitet och religion. Vi kommer förstås också besöka olika delar av kommunen och visa svensk natur och kultur.

HEMSIDA FÖR GC-KONFERENSEN

Här är länk till konferensens sida:
GCC 18 webb

TIDIGARE ELEVER

Niklas Ala-Mäkelä

Vi har en riktigt bra gymnasieskola med oändliga möjligheter när det gäller internationella utbyten i Ånge. Det är tack vare Bobergsgymnasiet som jag har kunnat åka på en nio månader lång jorden-runt resa, deltagit i tre internationella ungdomskonferenser samt åkt till Slovenien två gånger och deltagit i en internationell skolfestival.

Sedan har Bobergsgymnasiet riktigt bra lärare och flexibiliteten och relationen mellan lärare och elever är fantastisk, mycket bättre än de skolor jag besökt runt om i världen.

Niklas Ala-MäkeläNaturvetenskap